Op Mencia Sandrode kun je de volledige opleiding mavo volgen (vmbo theoretische leerweg). Deze opleiding duurt 4 jaar. Daarna kun je doorstromen naar het Middelbaar Beroeps Onderwijs of, als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, naar de havo. De mavo op Mencia Sandrode is een levendige afdeling.

Er zijn tal van activiteiten die zich vooral richten op deze groep van leerlingen. We vinden het op school belangrijk dat je ook over je grenzen heen kijkt. Iedere mavo-leerling heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een internationale uitwisseling. Al jaren hebben we een uitwisseling met een middelbare school in Joue-les-Tours uit Frankrijk. Ook in klas 3 is het mogelijk om mee op reis gaan naar Londen of Tsjechië.
Afgelopen jaren zijn we al zeven keer met een aantal leerlingen uit mavo 4 naar Gambia gegaan, komend jaar gaan we voor het eerst een reis door Marokko maken. Daarnaast zijn er een heleboel activiteiten tijdens de Mencia-week, hebben verschillende vakken natuurlijk ook excursies en wordt voor CKV (culturele en kunstzinnige vorming)  in klas 4 ook van alles georganiseerd.