Mencia Sandrode heeft ook dit jaar weer plannen om “de grenzen nog verder te verleggen”. Dit door het organiseren van een reis naar Londen en naar Tsjechië voor alle derde klassen! Leerlingen hebben hun voorkeur aangegeven door een brief in te leveren. De thuisblijvers krijgen een alternatief porgamma aangeboden.

Hieronder staat per reis het globale programma weergegeven.

Reis naar London 18-21 mei

Zondag 18 mei:
Om 8.00 vertrekken we vanuit school met de bus richting Londen, via Calais waar we met de boot de oversteek doen. Wanneer we in het Verenigd Koninkrijk, rond 13.30 uur, aankomen gaan we eerst naar “ The white cliffs of Dover” en vervolgens naar Canterbury, een schitterend plaatsje. ’s Avonds eten we in het hostel.

Maandag 19 mei:
Na een English Breakfast in het hostel gaan we met de met de bus via een leuke route naar Westminster Bridge. Langs Parliament Square maken we een wandeling door Financieel London en dan via de Birdcage Walk naar Buckingham Palace, waar we de wisseling van de wacht gaan meemaken. Na de lunch wandelen we naar de wijk Kensington. In kleine groepjes brengen we een bezoek aan het wereldberoemde warenhuis Harrods en het Natural History Museum met gigantische dinosaurussen. Hierna is er wat vrije tijd. ’s Avonds na het diner, we eten typisch Engels: Fish and Chips, gaan we met de bus via een leuke route langs de verlichte highlights van London terug naar het hostel.

Dinsdag 20 mei:
Na het ontbijt gaan we vandaag met de metro op pad. We reizen af naar het altijd drukke, maar gezelige Picadilly Circus. Met een leuke wandeling door Chinatown (Gerrard Street) in de mondaine wijk Soho komen we rond de middag aan bij Covent Garden met al het straattoneel. ’s Avonds dineren we in een Pizzarestaurant in de buurt van Piccadilly Circus en we besluiten ons London-avontuur in stijl met een bezoek aan de Musical Thriller in het Lyric Theatre. Na het bezoek aan het theater gaan we weer de bus in om aan de terugreis te beginnen.

Woensdag 21 mei:
Om 9.00 uur zullen we dan weer aankomen in Zundert, einde van deze enerverende reis.


Reis naar Tsjechië 18-22 mei

Zondag 18 mei:
Om 6.00 uur vertrekken vanaf school naar Zuid-Tsjechië. Rond 18.00u zullen we in Hluboka arriveren, nadat we hier van het diner hebben genoten, hebben we nog een sportief avondprogramma.

Maandag 19 mei:
’s Ochtends vertrekken we met de bus naar de start van de outdooractiviteiten in Hluboka. Het outdoorprogramma bestaat uit een aantrekkelijk en modern boomparcours met klim- en behendigheidsonderdelen (gezekerd) en een tokkelafdaling. ’s Middags een fietstocht op mountainbikes/trekking bikes door de prachtige omgeving van Hluboka. Ook bezoek aan het park en tuinen van Hluboka kasteel. Na het outdoor programma in Hluboka vertrekken we naar de stad Ceske budejovice. Daar heb je vrije tijd. ’s Avonds eten we in het hotel en is er nog een avondprogramma.

Dinsdag 20 mei:

Bij aankomst in het historische stadje Cesky Krumlov wordt de groep opgesplitst in 2 groepen. De ene groep gaat raften op de Moldau, de andere groep gaat maakt een mountainbiketocht in de omgeving van Blansky Les en de berg Klet. Na de lunch wordt er gewisseld van programma onderdeel.

’s Middags is er vrije tijd in Cesky krumlov. In het centrum krijg je tijd om lekker rond te kijken en te shoppen. ’s Avonds eten we in het hotel.

Woensdag 21 mei:
Bezoek aan de stad Praag met de Praagse Burcht, de Karlsbrug en het Raadhuis, hier is ook wat vrije tijd, daarna dineren we in Praag en ’s avonds vertrekt de bus naar Zundert.

Donderdag 22 mei:
’s Morgens rond 9.00u zullen we in Zundert aankomen.