Welkom!

Nog even en dan is het zover. Je gaat overstappen van de basisschool naar de middelbare school. Dat is spannend, maar ook erg leuk. Wat kun je verwachten? Welke school moet je kiezen? Er zijn er zoveel. Welk advies ga je krijgen? En zo zijn er vast nog veel meer vragen. We willen je graag helpen om op deze vragen een antwoord te geven. Hieronder vind je informatie over onze school die je op weg helpt bij je keuze. Blader ook eens verder door de website om een beeld te krijgen van onze school.

Aanmelden op onze school

Wat leuk dat je voor Sandrode hebt gekozen. We nodigen je uit om je officieel in te schrijven voor onze school. Omdat we persoonlijk contact belangrijk vinden, doen we de aanmeldingen bij ons op school.

Om je in te schrijven, hebben we een hoop gegevens van je nodig. Als het lukt, mag je deze gegevens vooraf invullen via dit formulier. Zijn er dingen onduidelijk, of doe je dit liever met ons, dan vullen we het formulier samen in. De officiële inschrijfavond is al geweest, dus mocht je nog interesse hebben, neem dan contact op voor het maken van een afspraak.

  • – Eén van of allebei je ouder(s), verzorger(s)
  • – Een volledig ingevuld Aanmeldformulier
  • – Een officieel document zoals paspoort, identiteitsbewijs of uittreksel basisadministratie persoonsgegevens waarmee zowel de ouder als de leerling zich kan legitimeren
  • – Onderwijskundig rapport (als je op een Nederlandse basisschool zit, krijg je deze van je juf of meester)
  • – Indien van toepassing stellen wij het zeer op prijs dat je relevante onderzoeken diagnose en rapportages (in kopie) wilt overleggen
  •   Met deze informatie kunnen wij je beter ondersteunen. Bijvoorbeeld: dyslexie, dyscalculie ADHD PDD-NOS, intelligentieonderzoeken (bijv. WISC) etc.

Heel graag tot dan!

 

 

 

Op dinsdag 7 februari is iedereen uit groep 8 welkom tussen 16.30  en 18.00u. 
Wil je de school nog een keer zien? Heb je nog een (zorg) vraag? Wil je weten van leerlingen hoe het is op school? Hoe gaat het er bij bepaalde vakken aan toe? Wat leer je van de projecten in de brugklas? Welke leuke dingen worden er georganiseerd naast de lessen?

Tussen 16.30  en 18.00 uur staat de koffie/thee/fris met wat lekkers klaar voor iedereen die de school nog eens wil zien of/en een vraag wil stellen aan een leerling of docent

Onze voorlichtingsmomenten

Open Avond (groep 7 en 8)
Op donderdagavond 10 november openden wij onze deuren. Bedankt voor jullie bezoek! We hopen dat jullie een goed beeld van onze school hebben gekregen.

Sfeerproeven (groep 8)
In oktober en november hebben we verschillende workshops georganiseerd om sfeer te proeven. Leerlingen van groep 8 konden kiezen uit allerlei leuke workshops: theater, muziek, bakken, techniek en sporten. We kijken terug op geslaagde middagen. Dank je wel voor jullie komst!

 

Soorten brugklas

Centrale aanmelding

 

 

 


Virtual reality – Schoolplein VR
Ook hier kun je alvast een kijkje nemen in onze school met 360-gradenbeelden bij de entree, de aula en enkele lokalen. Klik hier voor meer informatie.


Begeleiding

Als brugklasser komt er een heleboel op je af. Maak je niet druk, we helpen je om te zorgen dat het allemaal goed gaat verlopen. Om te beginnen is er je mentor die je vanaf het begin gaat begeleiden en je goed in de gaten houdt. Daarnaast helpen de docenten van de verschillende vakken je met het aanleren van de leerstof. Mochten er problemen zijn op het gebied van bijvoorbeeld dyslexie of heb je andere hulp of ondersteuning nodig, dan kan onze ondersteuningscoördinator wat voor je betekenen. We laten je namelijk niet aan je lot over en omdat we een vrij kleine school zijn, kennen de docenten en het andere personeel je al snel. Daardoor zal je je ook snel thuis voelen op Sandrode!

Introductieweek

Een nieuwe school, een nieuwe klas, een nieuwe route van huis naar school. Voor veel leerlingen zijn al deze dingen best spannend. Om te helpen snel te wennen op school organiseren we voor de vakantie al een middag op school om al kennis te maken met je nieuwe klas en je mentor. Je mentor gaat je die middag ook vertellen hoe de eerste week na de zomervakantie eruit gaat zien. We starten de eerste week niet meteen met lessen maar met een introductieweek. We vinden het namelijk heel belangrijk dat jij je goed voelt bij je klas en de docenten. Dan komt het leren vanzelf.


Afdelingen