Op Mencia Sandrode kunnen de eerste drie leerjaren van het atheneum gevolgd worden. Vanaf klas 4 vervolgen de leerlingen hun opleiding in Breda. De atheneum-opleiding van het Mencia de Mendoza Lyceum is een prima voorbereiding op een wetenschappelijke opleiding aan een universiteit. Natuurlijk zijn vakinhoud en examenuitslagen in orde, maar we bieden je veel meer!

Waarom is atheneum bij ons volgen een goede keuze? 

Onze school biedt leerlingen een veilige en vertrouwde omgeving waar je gezien wordt. Dat is voor elk kind belangrijk. Op onze kleine atheneum-afdeling word je uitgedaagd het beste uit jezelf te halen. Door het werken met Chromebooks maken we het onderwijs niet alleen gevarieerder maar ook leuker.

In de huidige woon- en werkmaatschappij is technologie niet meer weg te denken. Naast apparaten die ons helpen in huis of op het werk gebruiken we technologie (o.a. tablets, smartphones, laptops) ook in de communicatie met onze omgeving. Met name ontwikkelingen in de Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) volgen elkaar steeds sneller op. In jouw toekomst zal ICT een steeds grotere rol spelen. Onze school is klaar voor die uitdaging!

Tijdens je Mencia jaren heb je volop mogelijkheden je te ontplooien en letterlijk en figuurlijk grenzen te verleggen. Door de jaren heen kun je deelnemen aan heel wat extra’s. Dat kan gaan om een optreden op een podium, maar ook om het behalen van allerlei extra certificaten. Vaak gaat het dan om zaken die met internationalisering te maken hebben. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat een blik over de grenzen hoort bij een opleiding in de 21ste eeuw. Daarmee leer je namelijk niet alleen veel over andere landen en culturen, maar misschien wel net zoveel over jezelf. Zo bieden wij je de gelegenheid als mens te groeien.