Op Mencia Sandrode bieden we de eerste drie leerjaren havo aan. Vanaf 2021 gaan we ook bovenbouw havo aanbieden. Dat betekent voor leerlingen die nu in groep 8 zitten, dat ze de volledige havo-opleiding in Zundert kunnen afronden.

Het starten met havo bovenbouw is een goede aanvulling op het uitgebreide onderwijsaanbod dat we al hebben. Hierdoor is overstappen na klas 3 naar Breda niet meer nodig. Maar een overstap naar Mencia in Breda blijft natuurlijk gewoon mogelijk, bijvoorbeeld als je een vak wilt kiezen dat Mencia Sandrode niet aanbiedt. Hieronder zie je welke profielen we kunnen gaan aanbieden.

Wanneer je bij ons start, word je geplaatst in de mavo/havo- of de havo/vwo-klas. Daar kun je gedurende het eerste jaar laten zien welke richting het beste bij jou past. Op die manier geven we je de kans om je grenzen te verleggen!

Onze school is kleiner dan de scholen om ons heen. Hierdoor zijn we in staat leerlingen de aandacht te schenken die ze nodig hebben om te groeien.

Doordat we samenwerken met het Mencia de Mendoza Lyceum hoef je je over de onderwijskwaliteit geen zorgen te maken. Havoleerlingen daar behalen al jarenlang eindexamenresultaten die tot de beste van de regio behoren. Dat vinden wij belangrijk, maar niet het allerbelangrijkste. Op onze school ‘zien’ we je en stimuleren we je om het beste uit jezelf te halen. Dat draagt bij tot een betere, gezelligere en ook veiligere school. Onze havo is een prima opleiding met veel activiteiten. Veel van die activiteiten passen binnen het internationale profiel van de school.

Veel vakken organiseren in de diverse leerjaren ook verschillende excursies. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een internationale uitwisseling in klas 2 en een reis in klas 3. Ook in de bovenbouw is het mogelijk deel te nemen aan een cultuurreis. Kortom: bij ons op de havo is wel wat te doen!