Als Global Citizen Networkschool hebben we veel contact met andere buitenlandse scholen. Ieder jaar sturen we een kerstpakket naar scholen in het buitenland. Hieronder onze samenwerkingsscholen:

College Arche – du -Lude
6 Rue Mariotte
37302 Joue – les- Tours
FRANKRIJK
http://clg-arche-du-lude-joue-les-tours.tice.ac-orleans-tours.fr

Deze school ligt dicht bij Tours en de kastelen langs de Loire. Al heel wat jaren hebben wij met deze school contacten en er zijn verschillende uitwisselingen geweest.

I.E.S. Los Sauces
Avda. Federico Silva 48
49600 Benavente (Zamora)
SPANJE
http://ieslossauces.centros.educa.jcyl.es/sitio/

Dit is een school waarmee we brieven hebben uitgewisseld. Leerlingen van deze school hebben wel een uitwisseling met leerlingen uit Breda. De school ligt in het noordwesten van Spanje, net boven Portugal.

Bekkevoll ungdomsskole
Moldelivn. 100
6412 Molde
NOORWEGEN
www.bekkevoll.uskole.no

Een school langs de kust van Noorwegen tussen Bergen en Trondheim, gelegen aan een fjord. Hiermee zijn we in contact gekomen nadat een leerlinge van onze school hierheen was verhuisd. We hebben een mailcontact met hen en er zijn wederzijdse bezoeken geweest.

Gimnazjum nr 2 w Gdyni
ul. Wolnosci 25
Gdynia
POLEN
http://www.gim2gdynia.pl/

Het is een school in Gdynia, een havenstad in het noorden van Polen in de buurt van Gdansk. Contact hebben wij gekregen via een Zweedse school.

1e Circolo ‘Manzoni’
Via C. Alberto 35
Molfetta
ITALIE
http://www.primocircolodidatticomolfetta.it/

Met deze school hebben wij contact gekregen via een start van een Comeniusproject. Het stadje ligt in het zuiden van Italië, dicht bij Bari.

College Ch.- F Daubigny
6 Rue Pierre Beregovoy
Auvers-sur-Oise
FRANKRIJK
http://www.clg-daubigny-auvers.ac-versailles.fr/

Deze school ligt zo’n 25 km boven Parijs. De vriendschapsbanden tussen Auvers en Zundert bestaan al lang en een aantal jaren geleden hebben we met de middelbare school in Auvers een brief- en informatie-uitwisseling opgezet. Daarnaast is er afgelopen schooljaar een uitwisseling geweest met deze school. Natuurlijk is Auvers-sur-Oise bekend als de plaats waar Vincent van Gogh begraven ligt.

Leine-schule Neustadt
Bunsenstrasse 3
31535 Neustadt
DUITSLAND
http://leineschule.detit.de

Met deze school hebben we al contact sinds 2006, ons vorige Comeniusproject. De school ligt in het noorden van Duitsland dicht in de buurt van Hannover. Voorheen is hiermee een uitwisseling geweest, tegenwoordig beperkt ons contact zich tot brieven en mails.

Agrupamento de Escolas de Arrifana
Rua Amadeu Joaquim Goncalves 3700
420 Arrifana
PORTUGAL
www.agrupamentoarrifana.com

Een school in Portugal in de buurt van Oporto in het noorden van Portugal. Deze school heeft contact met ons gezocht via de school in Joue-les-Tours.