Wij zijn de week voor de herfstvakantie met 18 leerlingen naar Gambia geweest. We hebben afgelopen jaar met de kerstactie voor de stichting Aljamdu geld ingezameld en zijn nu gaan kijken hoe het er daar echt aan toe gaat.

Het is een hele gave week geweest en hebben we heel veel gezien. We zijn naar de kleuterschool, een middelbare school, een ziekenhuisje en de vrouwentuin geweest. In de vrouwentuin verbouwt de gemeenschap groenten om vervolgens hieraan geld te kunnen verdienen. De mensen daar waren heel blij om ons te zien. Het was net alsof je de koning(in) was! We hebben een voormalig slaveneiland
bezocht en het bijbehorend slavenmuseum. Ook brachten we een bezoek aan een bijenhouderscentrum, waar tevens andere educatieve projecten aan gekoppeld waren. We hebben gevoetbald tegen Gambianen, gezwommen in de Atlantische Oceaan en in een kreek, krabbetjes gevangen, gewandeld en gespeeld met heel veel Gambiaanse kindertjes. We hebben ook een nacht bij mensen thuis geslapen op de binnenplaats van hun compounds. Het was ook heel leuk om te zien hoe blij die mensen al zijn met bijvoorbeeld een lege fles.

Ondanks dat het er zo warm was is het een super week geweest, het was een hele ervaring en we
hebben er zeker veel van geleerd!

Op www.mijnalbum.nl staan al foto’s van deze indrukwekkende reis.